Foodies 05/2024
Dinner party
Foodies 5 Dinner party
Vijgenchutney

Vijgenchutney

  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen
4

Ingrediënten

De zomer vangen in een potje klinkt zo gek nog niet. Maak je eigen vijgenchutney in en houd het zomergevoel nog even vast.

Bereiding

  1. Pel en snipper de ui. Fruit de ui ca. 2 minuten in de olie. Voeg de laurierblaadjes, het paprikapoeder en het chilipoeder toe en fruit nog ca. 1 minuut. Voeg de basterdsuiker en de azijn toe. Breng aan de kook en laat de suiker oplossen.

  2. Was de vijgen en snijd er de steeltjes af. Snijd de vijgen in blokjes. Voeg de vijgen toe aan het azijnmengsel. Kook de vijgenchutney al roerend 4-5 minuten tot de vijgen uiteenvallen. Schep de hete vijgenchutney in een gesteriliseerde weckpot en sluit hem goed af. Lekker bij kaas.

Veilig inmaken?

1. Werk schoon en steriliseer de weckpotten voor je ze gebruikt.
2. Volg het recept secuur: de juiste hoeveelheid azijn, suiker of zout is nodig om vorming van schadelijke bacteriën te voorkomen.
3. Gooi je ingemaakte product direct weg wanneer: zich bellen vormen door gasontwikkeling, het deksel bol staat, de inhoud niet goed ruikt, de textuur veranderd is of zich schimmel heeft ontwikkeld.

Werk schoon en steriliseer de weckpotten voor je ze gebruikt.

Volg het recept secuur: de juiste hoeveelheid azijn, suiker of zout is nodig om vorming van schadelijke bacteriën te voorkomen.

Gooi je ingemaakte product direct weg wanneer: zich bellen vormen door gasontwikkeling, het deksel bol staat, de inhoud niet goed ruikt, de textuur veranderd is of zich schimmel heeft ontwikkeld.

Foto: Stephan van Raay (F&L)

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

4.7 / 5.0 (6 stemmen)