Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Broodje makreel met pickles en kerriemayonaise

Broodje makreel met pickles en kerriemayonaise

  • Gemiddeld

  • ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd

Kerrie doet het heel goed als snelle smaakmaker. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit broodje met makreel, pickles en kerriemayonaise? Met slechts een snufje van het specerijenmengsel heb je een saus vol smaak.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Kerrie doet het heel goed als snelle smaakmaker. Wat denk jij bijvoorbeeld van dit broodje met makreel, pickles en kerriemayonaise? Met slechts een snufje van het specerijenmengsel heb je een saus vol smaak.
Tip
Kerrie is lang houdbaar, zolang je het maar droog en donker bewaard. Zodra het verkleurt of zijn geur verliest is het niet meer goed.

Bereiding

  1. Was voor de pickles de komkommer en snijd hem in dikke plakken. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de jalapeƱopepers en snijd ze in ringen. Meng de komkommer, de sjalot en de peper in een glazen pot. Breng in een pan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook en schenk het mengsel over de groenten in de pot. Laat minimaal 2 uur staan.

  2. Meng voor de mayonaise de eidooiers met de mosterd, het zout, de poedersuiker en de currypoeder. Roer het citroensap erdoorheen. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe tot er een dikke mayonaise is ontstaan.

  3. Maak de makreel schoon, pluk hem grof en verwijder alle graatjes zorgvuldig. Snijd de pistolets open en beleg ze met de makreel, de pickles, de sjalot en de jalapeƱo. Druppel er wat van de mayonaise overheen.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!