Broodje makreel met pickles en kerriemayonaise
Gemiddeld
ca. 2 uur bereidingstijdca. 2 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Was voor de pickles de komkommer en snijd hem in dikke plakken. Pel de sjalotten en snijd ze in ringen. Was de jalapeñopepers en snijd ze in ringen. Meng de komkommer, de sjalot en de peper in een glazen pot. Breng in een pan de wittewijnazijn met de suiker aan de kook en schenk het mengsel over de groenten in de pot. Laat minimaal 2 uur staan.
Meng voor de mayonaise de eidooiers met de mosterd, het zout, de poedersuiker en de currypoeder. Roer het citroensap erdoorheen. Voeg al kloppend druppelsgewijs de olie toe tot er een dikke mayonaise is ontstaan.
Maak de makreel schoon, pluk hem grof en verwijder alle graatjes zorgvuldig. Snijd de pistolets open en beleg ze met de makreel, de pickles, de sjalot en de jalapeño. Druppel er wat van de mayonaise overheen.