Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
regenboog quiche

Regenboogquiche

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Schrap de wortels, was ze en snijd het loof op ca. 2 cm vanaf de aanzet af. Blancheer de wortels ca. 4 minuten in kokend water met watzout. Giet af en halveer de wortels in de lengte.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C). Vet een taartvorm in met boter en bekleed de vorm met het quichedeeg. Trek het bakpapier van het deeg en snijd overtollig deeg af. Bekleed het deeg opnieuw met het meegeleverde bakpapier en vul de vorm met bakbonen. Bak de deegbodem ca. 10 minuten in de oven. Verwijder de bakbonen en het bakpapier en bak nog ca. 5 minuten verder.

  3. Was de salie, schud hem droog en hak grof. Roer de crème fraîche los en meng er de mosterd en de salie doorheen. Kluts de eieren en meng ze met de crème-fraîchemosterd. Breng op smaak met zout en peper. Leg de wortels naast elkaar in de deegbodem en schenk het eimengsel eroverheen. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de quiche in ca. 35 minuten gaar in de oven. Lekker met pittige tomatenketchup.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!