Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Cover voor Bladerdeegtaartje met zongedroogde tomaat

Bladerdeegtaartje met zongedroogde tomaat

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Vet 4 ovenschaaltjes in en leg in ieder schaaltje een plak bladerdeeg. Laat de zongedroogde tomaatjes uitlekken en hak ze grof. Verdeel de tomaatjes over de schaaltjes.

  2. Breek in ieder schaaltje een ei en bestrooi het geheel met zout, peper en het paprikapoeder. Bak de taartjes ca. 25 minuten in de oven.

  3. Schil de groene asperges en snijd de houtige eindjes eraf. Blancheer de asperges ca. 2 minuten in kokend water. Meng de warme asperges met het citroensap en de olijfolie. Bestrooi met zout en peper. Serveer de warme taartjes met de asperges.

Foto’s: foodies

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!