Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kip met citroen en tijm in een pan

Kip met citroen en tijm

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

  • ca. 1 uur en 15 minuten wachttijdca. 1 u. en 15 min. wachttijd

Klassieke gerechten zoals deze kip met citroen en tijm vervelen nooit! Ideaal om op een vrije middag op je gemakje te bereiden.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Klassieke gerechten zoals deze kip met citroen en tijm vervelen nooit! Ideaal om op een vrije middag op je gemakje te bereiden.
Tip
Heb je zin in een gebraden kippetje, maar eet je met z’n tweetjes of in je eentje? Bij de poelier vind je ook kleinere kippetjes. Een piepkuiken weegt vaak maar 500 gram.

Bereiding

  1. Maak de kip schoon en dep hem droog. Bak de kip in 2-4 minuten rondom bruin in de olie. Wrijf hem van binnen en van buiten in met zout en peper.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 200 °C / hetelucht: 175 °C / gas: stand 3). Rasp de schil van 1 citroen en snijd de citroen in partjes. Ris de blaadjes van de helft van de tijm. Meng de citroenschil en de tijmblaadjes met de boter. Vul de kip met de citroenpartjes en de hele takjes tijm. Bestrijk de kip met de boter.

  3. Snijd de bol knoflook doormidden. Snijd de resterende citroen in partjes. Doe hem samen met de kip in een ovenschaal. Bak de kip ca. 1 uur en 15 minuten in de oven. Lekker met gebakken aardappeltjes en een groene salade.

Per portie: 472 kcal | 12 g koolhydraten | 27 g eiwit | 36 g vet

Foto: Stephan van Raay

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!