Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
courgettebloemen met honing en azijn

Courgettebloemen met honing en azijn

  • Eenvoudig

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Op het moment dat je courgettebloemen op de markt ziet liggen, mag je eigenlijk niet de kans voorbij laten gaan om ze in je mandje te stoppen. Deze beauty’s zien er niet alleen waanzinnig uit maar zijn ook een ware traktatie.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Op het moment dat je courgettebloemen op de markt ziet liggen, mag je eigenlijk niet de kans voorbij laten gaan om ze in je mandje te stoppen. Deze beauty’s zien er niet alleen waanzinnig uit maar zijn ook een ware traktatie.

Bereiding

  1. Zeef de bloem in een kom en voeg al roerend het water toe tot een glad beslag ontstaat. Meng in een andere kom de honing en de azijn.

  2. Verhit de olie in een ruime pan tot 180°C.

  3. Wentel de courgettebloemen in het beslag. Laat overtollig beslag eraf druipen en frituur de bloemen in ca. 2 minuten krokant. Laat de courgettebloemen uitlekken op keukenpapier en
    breng op smaak met zout.

  4. Serveer de courgettebloemen direct met de dressing om de bloemen in te dippen.

Ā© olive Magazine / Immediate Media Foto’s: Charlie Richards Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!