Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
pulled pork op plank

Pulled pork

  • Gemiddeld

  • ca. 8 uur bereidingstijdca. 8 u. bereidingstijd

Een speklap of een hamburger grillen kan iedereen. Toe aan meer uitdaging? Maak je op voor het betere barbecuewerk met dit stap-voorstaprecept voor pulled pork.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Een speklap of een hamburger grillen kan iedereen. Toe aan meer uitdaging? Maak je op voor het betere barbecuewerk met dit stap-voorstaprecept voor pulled pork.

Bereiding

  1. Wrijf het vlees in met veel zout, peper, het paprikapoeder, de bruine basterdsuiker en de oregano. Laat ca. 12 uur marineren in de koelkast.

    Cover voor
  2. Stook een houtskoolbarbecue met deksel op tot ca. 120°C. Leg de kolen aan één kant, zodat de temperatuur aan de andere kant lager blijft. Voeg ca. 2 handjes rookhoutsnippers toe aan de kolen.

    pulled pork
  3. Braad het vlees 7-8 uur in de gesloten barbecue tot de kerntemperatuur ca. 90°C is (controleer met een kernthermometer). Dek het vlees eventueel af met aluminiumfolie.

    pulled pork
  4. Neem het vlees uit de oven, dek het af met aluminiumfolie en laat het ca. 20 minuten rusten. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar.

    pulled pork

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Willemijn van der Kamp Servies etc.: eigen collectie

Tip
Serveer de pulled pork bijvoorbeeld op een broodje met zuurkool en barbecuesaus; met kaas en uien gegratineerd op toast; met jalapeƱopeper, avocado en tomaat op een wrap of met bosui, sambal en sojasaus

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (4 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!