
Gegrilde avocado met harissa-hummus
Gemiddeld
20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Doe voor de hummus de kikkererwten op 2 el na in een blender met 50 g tahin, het komijnpoeder, het chilipoeder en de helft van het citroensap en pureer het geheel glad. Breng op smaak met zout en voeg eventueel wat water toe. Roer de koriander, de harissa en de overgebleven kikkererwten erdoorheen. Zet afgedekt in de koelkast.
Roer voor de tahinyoghurt de tahin los met de yoghurt, de rest van het citroensap en de knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Maak de saus evt. dunner met wat water. Steek de barbecue aan en wacht tot de kooltjes grijs zijn en er geen vlammen meer te zien zijn. Halveer de avocadoās en verwijder de pit.
Bestrijk de avocadoās met olijfolie. Bestrooi het snijvlak met zout en peper. Gril de avocadoās 2-3 minuten op de barbecue. Verplaats de avocadoās niet tussendoor want dan plakken ze vast aan het grillrooster. Gril de 2 halve citroenen tot ze mooi geroosterd zijn. Leg de avocadoās op een bord en knijp er de geroosterde citroen over uit. Schep de hummus in de holtes van de avocado en bedruip het geheel met de tahinyoghurt. Maak af met meer koriander en harissa naar smaak. Geef er platbrood en eventueel overgebleven hummus bij.









