Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Frambozen custardcake

Frambozen custardcake

  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete tussendoortjes mee pimpt. Deze frambozen custardcake is een must in jouw keuken wanneer de frambozen weer geplukt kunnen worden.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 20

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Waar zouden we zijn zonder custard? Het romige mengsel van melk en eieren is helemaal in zijn element wanneer je er zoete tussendoortjes mee pimpt. Deze frambozen custardcake is een must in jouw keuken wanneer de frambozen weer geplukt kunnen worden.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakvorm van ca. 20×30 cm in met boter.

  2. Doe 150 g custard, 250 g boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer licht en romig. Klop een voor een de eieren erdoorheen. Klop het vanille-extract erdoorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het bakpoeder erdoorheen. Schep het beslag met een lepel in de bakvorm en laat het oppervlak oneffen. Verdeel de frambozen en de overige custard over het oppervlak en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak 30-35 minuten in de oven. De cake is klaar als een houten prikker er schoon uitkomt.

  3. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd de cake in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!