Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Vet een bakvorm van ca. 20×30 cm in met boter.
  2. Doe 150 g custard, 250 g boter en de suiker in een kom en klop met een handmixer licht en romig. Klop een voor een de eieren erdoorheen. Klop het vanille-extract erdoorheen. Spatel het zelfrijzend bakmeel, het amandelmeel en het bakpoeder erdoorheen. Schep het beslag met een lepel in de bakvorm en laat het oppervlak oneffen. Verdeel de frambozen en de overige custard over het oppervlak en bestrooi met het amandelschaafsel. Bak 30-35 minuten in de oven. De cake is klaar als een houten prikker er schoon uitkomt.
  3. Neem uit de oven, laat afkoelen en snijd de cake in stukken. Bestrooi met poedersuiker.

*Vervang eventueel door het merg van 1 vanillestokje.

Hoe maak je de custard?

Voor ca. 300 g:

Snijd ½ vanillestokje in de lengte open en schraap het merg eruit. Verwarm 250 ml melk met het vanillemerg in een pan en laat ca. 10 minuten op laag vuur trekken. Roer 3 eidooiers met 50 g suiker glad. Meng er 1 el bloem en een snuf zout Doorheen. Schenk de warme melk al roerend bij het dooiermengsel. Schenk het geheel terug in de pan en verwarm al roerend op laag vuur tot de custard dik wordt. Laat afkoelen.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Sarah Cook Foto’s: Charlie Richards Styling: Olivia Wardle Foodstyling: Amy Stephenson