Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kalkoen vulling

Vulling voor een kalkoen

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Bij een traditioneel kerstdiner mag de kalkoen niet ontbreken. Foodieskok Willem laat je zien hoe je de lekkerste kalkoenvulling maakt.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Bij een traditioneel kerstdiner mag de kalkoen niet ontbreken. Foodieskok Willem laat je zien hoe je de lekkerste kalkoenvulling maakt.

Bereiding

  1. Pel en snipper de uien. Schrap de wortel, was hem en snijd hem in blokjes. Was de salie, schud hem droog en pluk de blaadjes van de takjes. Hak de blaadjes grof. Snijd de rookworst in blokjes. Snijd het brood in blokjes.
    Verhit de boter in een pan en fruit er de ui en de wortel ca. 10 minuten op laag vuur in. Hak intussen de abrikozen en de hazelnoten grof.Ā 

  2. Voeg de rookworst en de salie toe aan het uiwortelmengsel en bak nog ca. 3 minuten verder. Neem de pan van het vuur en meng er de hazel noten, de broodblokjes en de abrikozen doorheen. Breng de vulling op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Kluts de eieren en meng ze door de vulling.

Foto’s: Stephan van Raay Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

3 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!