Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
speculaas panna cotta

Koffie panna-cotta met speculaaskruimels

  • Gemiddeld

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 3 uur wachttijdca. 3 u. wachttijd

Draait het bij jullie thuis niet meer zo zeer om de pakjes maar vooral de gezelligheid en met z’n allen om tafel? Dan zullen je gasten heel erg blij zijn met dit toetje. Een panna-cotta met speculaaskruimels is helemaal in stijl.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Draait het bij jullie thuis niet meer zo zeer om de pakjes maar vooral de gezelligheid en met z’n allen om tafel? Dan zullen je gasten heel erg blij zijn met dit toetje. Een panna-cotta met speculaaskruimels is helemaal in stijl.

Bereiding

  1. Breng in een ruime pan de slagroom met de suiker en de oploskoffie aan de kook. Zet het vuur laag en laat ca. 10 minuten inkoken. Week de gelatine in koud water.

  2. Neem de room van het vuur. Knijp de gelatine uit en los hem op in de warme room. Schenk het mengsel in 4 ramekins of glaasjes. Dek losjes af met vershoudfolie en laat ca. 3 uur opstijven in de koelkast.

  3. Serveer de panna cotta in de bakjes of dompel ze kort in heet water om ze op borden te storten. Verkruimel de speculaasjes grof en strooi ze over de panna cotta. Bestuif met de cacao.

Foto’s: Stephan van Raay Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!