Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
meringue passievruchtenmousse met gebrande meringue

Passievruchtenmousse met gebrande meringue

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
4

Ingrediƫnten

Benodigdheden

  • blender
  • spuitzak

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. Halveer de passievruchten en schep het vruchtvlees eruit. Pureer het vruchtvlees met 1 el suiker en het citroensap in een blender of keukenmachine.

  2. Week de gelatine in koud water. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur in een pannetje (voorzichtig, hij brandt snel aan). Knijp de gelatine uit en los hem op in de gecondenseerde melk. Laat afkoelen. Meng de passievruchtenpuree door de gecondenseerde melk.

  3. Klop de slagroom lobbig en spatel hem door het passievruchtenmengsel. Verdeel de mousse over 4 schaaltjes en laat in de koelkast opstijven.

  4. Klop met een handmixer of in de keukenmachine de eiwitten met een snufje zout stijf. Voeg al kloppend geleidelijk 150 g suiker toe. Blijf kloppen tot de suiker is opgelost en een glanzend schuim ontstaat. Schep deĀ  meringue in de spuitzak.

  5. Verdeel de meringue nonchalant over de mousse. Karamelliseer de meringue met een crème-brûléebrander of zet hem kort in de oven op de grillstand.

Foto’s: Eddy Haitjema Foodstyling & receptuur: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren Servies etc.: eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4.4 / 5.0 (16 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!