Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
4x recepten voor kleur in de keuken

Bietensalade met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de bieten en dep ze droog. Schaaf 1-2 chioggiabietjes in heel dunne plakjes. Verpak de overige bietjes elk apart in aluminium folie en pof ze ca. 1 uur in de oven.

  2. Neem de bietjes uit de folie en wrijf de schil eraf. Snijd de bietjes in plakken. Snijd met een scherp mes de schil inclusief het witte gedeelte van de sinaas appels. Snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maak de waterkers of spinazie schoon en dep goed droog.

  3. Leg de gepofte biet, de rauwe plakjes chioggabiet, de sinaasappelpartjes, de olijven en de waterkers op een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de balsamico en de olijfolie. Strooi de amandelen over de salade. Geef de ricotta en de ciabatta bij de salade.

Per portie: 432 kcal | 39 g koolhydraten | 14 g eiwit | 22 g vet

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!