Bereiding

Deze prachtige bietensalade spat van je bord af. De felle kleuren van de biet en sinaasappel doen ons watertanden. Bijkomend voordeel; groente en fruit vol kleur zijn extra gezond.

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de bieten en dep ze droog. Schaaf 1-2 chioggiabietjes in heel dunne plakjes. Verpak de overige bietjes elk apart in aluminium folie en pof ze ca. 1 uur in de oven.
  2. Neem de bietjes uit de folie en wrijf de schil eraf. Snijd de bietjes in plakken. Snijd met een scherp mes de schil inclusief het witte gedeelte van de sinaas appels. Snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maak de waterkers of spinazie schoon en dep goed droog.
  3. Leg de gepofte biet, de rauwe plakjes chioggabiet, de sinaasappelpartjes, de olijven en de waterkers op een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de balsamico en de olijfolie. Strooi de amandelen over de salade. Geef de ricotta en de ciabatta bij de salade.

Per portie: ca. 432 kcal 
14 g eiwit | 22 g vet | 39 g koolhydraten
Fotografie: Eddy Haitjema Foodstyling: Willem van Santen Styling & Receptuur: Willemijn van der Kamp