Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
4x recepten voor kleur in de keuken

Bietensalade met sinaasappel

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 20 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 20 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Was de bieten en dep ze droog. Schaaf 1-2 chioggiabietjes in heel dunne plakjes. Verpak de overige bietjes elk apart in aluminium folie en pof ze ca. 1 uur in de oven.

  2. Neem de bietjes uit de folie en wrijf de schil eraf. Snijd de bietjes in plakken. Snijd met een scherp mes de schil inclusief het witte gedeelte van de sinaas appels. Snijd de partjes uit de vliesjes. Rooster de amandelen in een droge koekenpan goudbruin. Maak de waterkers of spinazie schoon en dep goed droog.

  3. Leg de gepofte biet, de rauwe plakjes chioggabiet, de sinaasappelpartjes, de olijven en de waterkers op een schaal. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de balsamico en de olijfolie. Strooi de amandelen over de salade. Geef de ricotta en de ciabatta bij de salade.

Per portie: 432 kcal | 39 g koolhydraten | 14 g eiwit | 22 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)