Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
kipsalade

Geroosterde kipsalade met uien-yoghurtdressing

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Vergeet het bakje yoghurt met muesli als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Vergeet het bakje yoghurt met muesli als ontbijt. Vandaag trek jij je pak yoghurt open om er saladedressing van te maken.

Bereiding

  1. Meng voor de dressing alle ingrediƫnten en laat even staan zodat de smaken op elkaar in kunnen werken.

  2. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Verdeel het brood over een bakplaat en bedruppel met de olie. Bestrooi met de tijm, zout en peper. Schep het geheel om. Rooster in 10-15 minuten goudbruin en knapperig in de oven. Voeg de laatste ca. 10 minuten de stukken kip toe om ze te verwarmen.

  3. Verhit een grillpan en gril er de little gems met het snijvlak naar onderen in tot er zwarte grillstrepen ontstaan. Verdeel de little gem, de kip en de croutons over een schaal. Bedruppel met de dressing en bestrooi met de bieslook.

Per portie: 460 kcal | 32 g koolhydraten | 40 g eiwit | 18 g vet

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!