Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
gebakken groene boontjes

Gebakken groene boontjes met szechuanpeper

  • Gemiddeld

  • 15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd

Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en geeft je een kleine tinteling op je tong! We maken gebakken groene boontjes.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Szechuanpeper heeft een lichte citroensmaak en geeft je een kleine tinteling op je tong! We maken gebakken groene boontjes.

Bereiding

  1. Blancheer de bonen 1 minuut in kokend water met wat zout. Giet de bonen af en laat goed uitlekken. Dep de bonen goed droog met keukenpapier.

  2. Verhit een wok of grote bakpan tot zeer heet en bak er de bonen in tot ze geblakerd zijn. Bestrooi met wat zout.

  3. Schep de bonen uit de pan en doe 2 el olie in de pan. Bak er de szechuanpeper en de rode pepers 2 minuten in. Voeg de knoflook en de gember toe en bak nog 2 minuten. Voeg de bonen, de sojasaus, de rijstwijn en de sesamolie toe. Meng goed en serveer het geheel direct.

Per portie: 174 kcal | 8 g koolhydraten | 4 g eiwit | 12 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Katy Greenwood

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!