Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Gestoomde aubergine met gember & koriander

Gestoomde aubergine met koriander

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

De meeste mensen denken dat aubergine alleen gebakken of gegrild kan worden, maar hier wordt de groente gestoomd: een heel Chinese kooktechniek waarvan de aubergine zijdezacht wordt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

De meeste mensen denken dat aubergine alleen gebakken of gegrild kan worden, maar hier wordt de groente gestoomd: een heel Chinese kooktechniek waarvan de aubergine zijdezacht wordt.

Bereiding

  1. Vul een wok voor de helft met water en breng dit aan de kook. Zet een rooster in de wok en zorg ervoor dat dit het water niet raakt.

  2. Roer de knoflook, sojasaus, azijn, suiker en sesamolie in een kommetje door elkaar en zet apart.

  3. Schil de aubergine en snijd in repen van 5 x 1 cm. Leg de repen op een hittebestendig bord dat in een bamboe stoommandje past.

  4. Zet het stoommandje op het rooster in de wok en schenkt het azijnmengsel over de aubergine. Leg het deksel op de wok en stoom de aubergine 20 minuten tot hij zijdezacht is. Bestrooi met koriander en dien op.

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Uit het boek

Basisboek China

€ 29,99
basisboek China
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!