Gestoomde aubergine met koriander
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Advertentie
De meeste mensen denken dat aubergine alleen gebakken of gegrild kan worden, maar hier wordt de groente gestoomd: een heel Chinese kooktechniek waarvan de aubergine zijdezacht wordt.
Bereiding
Vul een wok voor de helft met water en breng dit aan de kook. Zet een rooster in de wok en zorg ervoor dat dit het water niet raakt.
Roer de knoflook, sojasaus, azijn, suiker en sesamolie in een kommetje door elkaar en zet apart.
Schil de aubergine en snijd in repen van 5 x 1 cm. Leg de repen op een hittebestendig bord dat in een bamboe stoommandje past.
Zet het stoommandje op het rooster in de wok en schenkt het azijnmengsel over de aubergine. Leg het deksel op de wok en stoom de aubergine 20 minuten tot hij zijdezacht is. Bestrooi met koriander en dien op.
Uit het boek