Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
gourmetten

Blini’s

  • Eenvoudig

  • 50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd

Heeft gourmetten met kerst een vaste plek op de planning? Ga dit jaar voor wat glamour in je pannetje met blini's.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediƫnten

Lees verder na de advertentie

Heeft gourmetten met kerst een vaste plek op de planning? Ga dit jaar voor wat glamour in je pannetje met blini's.

Bereiding

  1. Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Meng ondertussen het boekweitmeel in een kom met een grote snuf zout en de gist. Maak een kuiltje in het meelmengsel en breek het ei erboven. Meng het ei door het meel. Voeg geleidelijk de melk toe zodat je een glad beslag zonder klontjes hebt.

  2. Giet de aardappels af en laat ze kort droogĀ­stomen met het deksel op de pan. Pureer de aardappels met een pureeknijper of druk ze door een zeef. Meng de puree door het beslag. Voeg evenĀ­tueel wat extra melk toe als het beslag te dik is om te scheppen. Laat het beslag ca. 2 uur rijzen.

  3. Smelt wat boter op een van de ronde bakplaatjes of in een pannetje. Schep er een lepel beslag in en laat uitlopen tot de rand van het pannetje. Bak de blini’s ca. 4 minuten per zijde, tot ze mooi fluffy en goudbruin zijn. Maak de blini’s af met een topping naar keuze.

Receptuur, foto's en foodstyling: Willem van Santen  Styling: Alex Hereijgers

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (3 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!