Blini’s
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
Kook de aardappels in ca. 25 minuten gaar in water met wat zout. Meng ondertussen het boekweitmeel in een kom met een grote snuf zout en de gist. Maak een kuiltje in het meelmengsel en breek het ei erboven. Meng het ei door het meel. Voeg geleidelijk de melk toe zodat je een glad beslag zonder klontjes hebt.
Giet de aardappels af en laat ze kort droogstomen met het deksel op de pan. Pureer de aardappels met een pureeknijper of druk ze door een zeef. Meng de puree door het beslag. Voeg eventueel wat extra melk toe als het beslag te dik is om te scheppen. Laat het beslag ca. 2 uur rijzen.
Smelt wat boter op een van de ronde bakplaatjes of in een pannetje. Schep er een lepel beslag in en laat uitlopen tot de rand van het pannetje. Bak de blini’s ca. 4 minuten per zijde, tot ze mooi fluffy en goudbruin zijn. Maak de blini’s af met een topping naar keuze.