Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
rodekoolcurry

Rodekoolcurry met kokos en koriander

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Curry en rode kool worden niet vaak in een adem genoemd. Zonde, want een rodekoolcurry is hartstikke lekker. Probeer dit recept maar eens!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Curry en rode kool worden niet vaak in een adem genoemd. Zonde, want een rodekoolcurry is hartstikke lekker. Probeer dit recept maar eens!

Bereiding

  1. Laat de olie in een ruime pan of wok goed heet worden. Voeg de mosterdzaadjes en de ui toe en bak kort tot de mosterdzaadjes poffen. Gebruik een deksel bij het poffen van de mosterdzaadjes, want het kan spetteren. Voeg de currypasta toe en bak onafgedekt nog 1 minuut. Voeg de knoflook en de gember toe en blus vrijwel direct af met de kokosmelk. Breng aan de kook en roer goed door.

  2. Voeg de gesneden rode kool toe en zet het vuur laag. Stoof de rode kool in ca. 25 minuten rustig gaar in de saus. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Breng de curry op smaak met sojasaus, limoensap en evt. wat zout. Bestrooi de curry voor het serveren met de kokosflakes en koriander. Serveer de rijst erbij.

*Vind je het belangrijk dat je curry echt vegetarisch is? Je verwacht het misschien niet, maar in currypasta zit vaak garnalen­ of vispoeder verwerkt. Controleer dan ook altijd het etiket voor je overgaat tot aankoop.

Per portie: 529 kcal | 60 g koolhydraten | 9 g eiwit | 27 g vet

Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Wat vind jij van dit recept?

3.7 / 5.0 (14 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!