Foodies 06/2024
Citytrip!
Cover van
rodekoolcurry

Rodekoolcurry met kokos en koriander

In samenwerking met Vegetariërsbond
  • Gemiddeld

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 5

Ingrediënten

Bereiding

  1. 1. Laat de olie in een ruime pan of wok goed heet worden. Voeg de mosterdzaadjes en de ui toe en bak kort tot de mosterdzaadjes poffen. Gebruik een deksel bij het poffen van de mosterdzaadjes, want het kan spetteren. Voeg de currypasta toe en bak onafgedekt nog 1 minuut. Voeg de knoflook en de gember toe en blus vrijwel direct af met de kokosmelk. Breng aan de kook en roer goed door.

  2. 2. Voeg de gesneden rode kool toe en zet het vuur laag. Stoof de rode kool in ca. 25 minuten rustig gaar in de saus. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Breng de curry op smaak met sojasaus, limoensap en evt. wat zout. Bestrooi de curry voor het serveren met de kokosflakes en koriander. Serveer de rijst erbij.

*Vind je het belangrijk dat je curry echt vegetarisch is? Je verwacht het misschien niet, maar in currypasta zit vaak garnalen­ of vispoeder verwerkt. Controleer dan ook altijd het etiket voor je overgaat tot aankoop.

Per portie: 529 kcal | 60 g koolhydraten | 9 g eiwit | 27 g vet

Foto’s, receptuur, foodstyling: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)