
Rodekoolcurry met kokos en koriander
Gemiddeld
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Laat de olie in een ruime pan of wok goed heet worden. Voeg de mosterdzaadjes en de ui toe en bak kort tot de mosterdzaadjes poffen. Gebruik een deksel bij het poffen van de mosterdzaadjes, want het kan spetteren. Voeg de currypasta toe en bak onafgedekt nog 1 minuut. Voeg de knoflook en de gember toe en blus vrijwel direct af met de kokosmelk. Breng aan de kook en roer goed door.
2. Voeg de gesneden rode kool toe en zet het vuur laag. Stoof de rode kool in ca. 25 minuten rustig gaar in de saus. Kook ondertussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Breng de curry op smaak met sojasaus, limoensap en evt. wat zout. Bestrooi de curry voor het serveren met de kokosflakes en koriander. Serveer de rijst erbij.