Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Red Velvet cake

Red velvet taart

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Stralend wit van buiten, maar verrassend rood van binnen. Snijd deze red velvettaart pas op tafel aan, zodat je je gasten kunt verrassen met de prachtige binnenkant.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 8

Ingrediënten

Voor het glazuur

Stralend wit van buiten, maar verrassend rood van binnen. Snijd deze red velvettaart pas op tafel aan, zodat je je gasten kunt verrassen met de prachtige binnenkant.
Serveersuggestie
Schaaf wat witte chocolade dun met een rasp of dunschiller. Bestrooi de tulband met de geschaafde witte chocolade voor een extra feestelijk effect.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 180°C / hetelucht: 160°C). Bekleed 2 taartvormen van 18 cm Ø met bakpapier.

  2. Meng de droge ingrediënten in een kom. Klop de eieren, voeg de olie en de karnemelk eraan toe en roer de kleurstof erdoorheen.

  3. Roer het eimengsel door het bakmeelmengsel. Mix het met een mixer tot een glad beslag.

  4. Verdeel het beslag over de taartvormen en bak 25-minuten in de oven tot het gerezen is en een houten prikker er droog uitkomt. Laat afkoelen op een rooster.

  5. Klop voor het glazuur de boter met de poedersuiker glad. Klop de roomkaas erdoorheen. Maak een laagje glazuur tussen de taartlagen en bestrijk de buitenkant van de taart met het overige glazuur.

Per portie: 684 kcal | 69 g koolhydraten | 8 g eiwit | 41 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Hutchinson Foodstyling: Lottie Covell

Wat vind jij van dit recept?

4.5 / 5.0 (13 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!