Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zeeduivelmootjes in ham met citroentijm

Zeeduivelmootjes in ham met citroentijm

  • Gemiddeld

  • 40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Snijd de zeeduivelfilet in 12-16 mootjes. Was de citroentijm, schud hem goed droog en ris de blaadjes van de takjes. Bestrooi de vis met zout, peper en de citroentijm, houd 1 el citroentijm apart. Bedruppel met 2 el olijfolie en rol ieder mootje in 1 plak ham.

  2. 2. Kook de bucatini volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in water met wat zout.

  3. 3. Verhit intussen 1 el olijfolie in een koekenpan en bak er de zeeduivel 6-7 minuten rondom in. Voeg ca. 1 minuut voor het einde van de kooktijd de asperges toe aan de pasta.

  4. 4. Giet de pasta af en laat hem goed uitlekken. Meng 2 el olijfolie door de pasta en asperges. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de pasta met asperges over borden en serveer de vismootjes ernaast. Bestrooi met de overige citroentijm.

  5. 52 g eiwit | 28 g vet | 21 g koolhydraten

Per portie: 675 kcal | 21 g koolhydraten | 52 g eiwit | 28 g vet

Foto’s: Stephan van Raay (F&L) Servies etc.: Zara Home (zarahome.com), eigen collectie

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!