Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Zuid-Indiase curry met heekfilet

Zuid-Indiase curry met heekfilet

  • Eenvoudig

  • 45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Meng de gember en de knoflook met 300 ml water. Verhit een beetje olie in een koekenpan op laag vuur en bak er de ui zacht maar niet bruin in. Voeg de jalapeño, het komijnpoeder en de kurkuma toe en bak een paar minuten mee. Roer het gembermengsel erdoorheen, zet het vuur hoog en verhit ca. 1 minuut. Voeg de kokos toe, breng op smaak met zout en peper en verhit ca. 1 minuut. Voeg 4 el kokosroom toe.

  2. 2. Verhit een beetje olie in een andere koekenpan. Bestuif de heekfilet met bloem en bestrooi met zout en peper. Bak de heekfilet in de pan aan beide zijden gaar en goudbruin. Haal de vis uit de pan en verwijder de huid. Verhit de saus opnieuw en roer de koriander en de vis erdoorheen. Verdeel nog wat extra kokosroom over de curry. Serveer met rijst en garneer met extra koriander.

Wat vind jij van dit recept?

1 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!