Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Udonnoedels met soja-eieren

Udonnoedels met soja-eieren

In samenwerking met Vegetariƫrsbond
  • Gemiddeld

  • 20 minuten bereidingstijd20 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur wachttijdca. 2 u. wachttijd

Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse tarwenoedels die vaak worden gebruikt in warme en koude gerechten. Probeer dit heerlijke recept met soja-eieren en voeg zoveel verse ingrediƫnten toe als je zin in hebt.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediƫnten

Voor de soja-eieren

Lees verder na de advertentie

Udonnoedels zijn dikke, zachte Japanse tarwenoedels die vaak worden gebruikt in warme en koude gerechten. Probeer dit heerlijke recept met soja-eieren en voeg zoveel verse ingrediƫnten toe als je zin in hebt.

Bereiding

  1. Kook voor de soja-eieren de eieren in ca. 8 minuten hard. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water. Pel de eieren en leg ze in een pot of kom waar ze precies naast elkaar inpassen. Schenk er 150 ml sojasaus overheen en laat 30 minuten tot 2 uur intrekken, hoe langer hoe sterker de smaak.

  2. Snijd ondertussen de gember in plakjes en doe hem met de kombu, de bouillon en 50 ml sojasaus in een pan. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Laat 5 minuten trekken op het vuur. Neem van het vuur en laat nog 45 minuten trekken.

  3. Kook de udonnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat de maiskorrels goed uitlekken. Verwarm de olie in een pan en rooster er de maiskorrels ca. 2 minuten in. Neem de gember en de kombu uit de bouillon, die hebben hun smaak afgegeven, en verwarm de bouillon opnieuw.

  4. Giet de noedels af en laat ze kort uitlekken. Verdeel de noedels over kommen en giet er de hete bouillon overheen. Halveer de sojaĀ­eieren. Verdeel de maiskorrels over de kommen en leg in iedere kom 2 halve eieren. Maak af met de bosui en wat zwarte sesamzaadjes.

Per portie: 354 kcal | 31 g koolhydraten | 23 g eiwit | 14 g vet

Receptuur, foto’s, styling en foodstyling: Willem van Santen

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (1 stem)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!