Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Udon black pepper noedels met kool en gehakt

Udon black pepper noedels met kool en gehakt

In samenwerking met Hakubaku
  • Gemiddeld

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Noedels zijn niet zo zwart-wit, je kunt er alle kanten mee op; in soep of salade, mild of pittig, dik of dun. Probeer in ieder geval deze mooie witte udon-noedel met zwartepepersaus. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets hartigs en kruidigs!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Voor de saus

Lees verder na de advertentie

Noedels zijn niet zo zwart-wit, je kunt er alle kanten mee op; in soep of salade, mild of pittig, dik of dun. Probeer in ieder geval deze mooie witte udon-noedel met zwartepepersaus. Perfect voor een doordeweekse avond wanneer je zin hebt in iets hartigs en kruidigs!

Bereiding

  1. Kook de noedels naar aanwijzing op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en zet apart.

  2. Verhit een wok met de olie, bak er het gehakt samen met de palmsuiker en zwarte peper naar smaak rul en lichtbruin in. Haal het gehakt uit de wok en houd het apart.

  3. Roerbak in dezelfde wok de ui, de knoflook en de gember ca. 1 minuut. Voeg de sugarsnaps, de kool, de babymais en de wortel toe en bak nog enkele minuten. Blus af met 2 el water; zo voorkom je dat de groenten droog worden.

  4. Meng voor de saus alle ingrediënten met 1 el water door elkaar. Voeg de noedels samen met het rul gebakken gehakt toe aan de groenten in de wok.

  5. Giet de saus erbij en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en extra zwarte peper.

  6. Serveer de noedels in een kom, garneer met de lente-ui, de rode peper en wat gehakte pinda’s.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Wat vind jij van dit recept?

4.8 / 5.0 (8 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!