Bereiding

1. Kook de noedels naar aanwijzing op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en zet apart.

2. Verhit een wok met de olie, bak er het gehakt samen met de palmsuiker en zwarte peper naar smaak rul en lichtbruin in. Haal het gehakt uit de wok en houd het apart.

3. Roerbak in dezelfde wok de ui, de knoflook en de gember ca. 1 minuut. Voeg de sugarsnaps, de kool, de babymais en de wortel toe en bak nog enkele minuten. Blus af met 2 el water; zo voorkom je dat de groenten droog worden.

4. Meng voor de saus alle ingrediënten met 1 el water door elkaar. Voeg de noedels samen met het rul gebakken gehakt toe aan de groenten in de wok. Giet de saus erbij en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en extra zwarte peper.

5. Serveer de noedels in een kom, garneer met de lente-ui, de rode peper en wat gehakte pinda’s.

Hakubaku biologische udon noedels

Hakubaku udon noedels zijn dikke, zachte, Japanse noedels gemaakt van tarwebloem, water en zout. Er zit geen ei in, daarom zijn ze mooi wit. De noedels zijn gemaakt volgens de Japanse principes: licht, puur, gezond en authentiek.

Gekookt zijn de noedels lekker in een salade of soep. Maar je kunt ze ook heel goed roerbakken met andere verse ingrediënten. Van alle Japanse noedels is udon de dikste noedel. In de meeste recepten waar soba noedels in de ingrediënten lijst staat, kun je soba noedels en udon noedels combineren voor meer structuur en een  lekkere bite.

Foto: Sander Damen Receptuur & foodstyling: Jacqueline Sluijter

Udon black pepper noedels met kool en gehakt