
Udon black pepper noedels met kool en gehakt
Gemiddeld
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
1. Kook de noedels naar aanwijzing op de verpakking, giet af, spoel na met koud water en zet apart.
2. Verhit een wok met de olie, bak er het gehakt samen met de palmsuiker en zwarte peper naar smaak rul en lichtbruin in. Haal het gehakt uit de wok en houd het apart.
3. Roerbak in dezelfde wok de ui, de knoflook en de gember ca. 1 minuut. Voeg de sugarsnaps, de kool, de babymais en de wortel toe en bak nog enkele minuten. Blus af met 2 el water; zo voorkom je dat de groenten droog worden.
4. Meng voor de saus alle ingrediënten met 1 el water door elkaar. Voeg de noedels samen met het rul gebakken gehakt toe aan de groenten in de wok. Giet de saus erbij en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met wat zout en extra zwarte peper.
5. Serveer de noedels in een kom, garneer met de lente-ui, de rode peper en wat gehakte pinda’s.