
Bloemkool-kaassoep met tijmcroutons
Gemiddeld
40 minuten bereidingstijd40 min. bereidingstijd
Een snelle soep die zo op tafel staat. Boordevol groenten door de bloemkool en prei. De zelfgemaakte croutons smaken er heerlijk bij. Oh ja, en kaas is baas natuurlijk. In dit geval gaat er een handje cheddar en parmezaan doorheen.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm voor de croutons de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verwijder de korst van de ciabatta en snijd het brood in blokjes. Meng het brood met 2-3 el olijfolie. Voeg wat zeezout en de tijm toe en meng nogmaals. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 10-15 minuten goudbruin en krokant in de oven.
Verhit voor de soep een klontje boter in een pan en bak er de prei in tot hij zachter wordt. Voeg de bloemkool toe en bak ca. 5 minuten. Voeg de bouillon en de melk toe en breng aan de kook. Kook 20-25 minuten op laag vuur tot de bloemkool heel zacht is.
Pureer de soep glad met een staafmixer. Verhit de soep op laag vuur en roer de cheddar en de parmezaan erdoorheen tot de kaas gesmolten is. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi met de croutons en serveer.









