
Snelle quiche met broccoli, gorgonzola & walnoot
Eenvoudig
10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Rukmini: "Bladerdeeg als bodem voor een quiche? Maar natuurlijk! Ik zou dit onbeschaamd luxe gerecht elke dag wel kunnen eten – en het staat bovendien zo snel op tafel. Broccoli en gorgonzola passen prachtig bij elkaar en worden hier extra ‘opgespiced’ door de toevoeging van chilivlokken. Lekker met een knapperige groene salade."
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C) en bekleed een kleine diepe braadslede met bakpapier. Leg het vel bladerdeeg hierop; dit moet ook de zijkanten bedekken, zodat de vulling erin blijft.
Verdeel de broccoliroosjes, rode ui, chilivlokken, walnoten en gorgonzola gelijkmatig over het deeg.
Klop de slagroom, eieren, citroenschil, zeezout en knoflook door elkaar en schenk dit mengsel over de broccoli en kaas. Zet het geheel 30 minuten in de oven. Het bladerdeeg is dan gaar en in het midden is de quiche nog een beetje vloeibaar.
Laat 10 minuten rusten, in de braadslede, en dien warm op, of op kamertemperatuur.
De groene bakplaat
€ 25,99









