
Groentefrietjes met dip van Living the Green Life
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Sanne van Living the Green Life: "We gaan jullie blij maken met het recept voor gezonde vegan friet. Frietjes en gezond? Jazeker! We maken ze namelijk van groenten. Eigenlijk is iedere, stevige groente wel geschikt. Ook met de kruiden en saus kun je eindeloos variëren, zodat je frietjes elke keer net even anders smaken. Garantie op genieten dus!"
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Schil, was en snijd de groenten in dunne, gelijke reepjes zodat alles gelijkmatig kan garen in de oven. Doe alle groenten in een kom en meng ze met de olie en het paprikapoeder, zout en de peper.
Verdeel de frietjes over de met bakpapier beklede bakplaat: zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Bak de frietjes in 30 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin – schep de frietjes elke 10 minuten om.
Maal intussen voor de dipsaus de zongedroogde tomaatjes en de hummus in een blender of keukenmachine tot een samenhangend geheel.
Haal de frietjes uit de oven en serveer ze met de dipsaus.









