Bereiding
Dit recept voor groentefrietjes is gemaakt door Sanne van Living the Green Life. Kijk voor meer lekkere vegan recepten op haar website Living the Green Life.
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Schil, was en snijd de groenten in dunne, gelijke reepjes zodat alles gelijkmatig kan garen in de oven. Doe alle groenten in een kom en meng ze met de olie en het paprikapoeder, zout en de peper.
3. Verdeel de frietjes over de met bakpapier beklede bakplaat: zorg ervoor dat ze niet te dicht op elkaar liggen. Bak de frietjes in 30 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin – schep de frietjes elke 10 minuten om.
4. Maal intussen voor de dipsaus de zongedroogde tomaatjes en de hummus in een blender of keukenmachine tot een samenhangend geheel.
5. Haal de frietjes uit de oven en serveer ze met de dipsaus.
Tip van Sanne: Andere groenten die het goed doen als frietjes zijn bijvoorbeeld pastinaak en knolselderij.