Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Mezcal paloma and melon cooler

Mezcal-paloma

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Een paloma wordt meestal gemaakt met tequila, maar mezcal geeft een lekker rokerig randje.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediƫnten

Voor het citrus-chilizout

Lees verder na de advertentie

Een paloma wordt meestal gemaakt met tequila, maar mezcal geeft een lekker rokerig randje.
Tip
Verwarm voor zelfgemaakte honingsiroop 50Ā g honing met 50 ml water in een pan tot de honing is opgelost. Laat voor gebruik helemaal afkoelen.

Bereiding

  1. Meng voor het citrus-chilizout alle ingrediƫnten en strooi het zout op een bord. Wrijf de rand van 2 coupeglazen in met een partje limoen of grapefruit en druk de rand in het citrus-chilizout.

  2. Meng voor de paloma de mezcal, het grapefruitsap, het limoensap en de honingsiroop in een cocktailshaker. Vul aan met ijs en schud goed. Schenk het mengsel door een zeefje in de glazen.

  3. Vul eventueel aan met wat bruisend mineraalwater om de cocktail wat prik te geven. Garneer met de grapefruitschil of een grapefruitpartje.

Ā© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Hannah Guinnes Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!