Foodies 02/2025
Azië
cover Azie
Mezcal paloma and melon cooler

Mezcal-paloma

  • Eenvoudig

  • 10 minuten bereidingstijd10 min. bereidingstijd

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Voor het citrus-chilizout

Een paloma wordt meestal gemaakt met tequila, maar mezcal geeft een lekker rokerig randje.
Tip
Verwarm voor zelfgemaakte honingsiroop 50 g honing met 50 ml water in een pan tot de honing is opgelost. Laat voor gebruik helemaal afkoelen.

Bereiding

  1. Meng voor het citrus-chilizout alle ingrediënten en strooi het zout op een bord. Wrijf de rand van 2 coupeglazen in met een partje limoen of grapefruit en druk de rand in het citrus-chilizout.

  2. Meng voor de paloma de mezcal, het grapefruitsap, het limoensap en de honingsiroop in een cocktailshaker. Vul aan met ijs en schud goed. Schenk het mengsel door een zeefje in de glazen.

  3. Vul eventueel aan met wat bruisend mineraalwater om de cocktail wat prik te geven. Garneer met de grapefruitschil of een grapefruitpartje.

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Hannah Guinnes Foto’s: Alex Luck Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Adam Bush

Wat vind jij van dit recept?

5 / 5.0 (2 stemmen)