
Kip uit de oven met geroosterde paprika
Eenvoudig
50 minuten bereidingstijd50 min. bereidingstijd
Kip uit de oven is altijd een succes, maar met geroosterde paprika erbij wordt hij nóg lekkerder. De paprikaās krijgen in de oven een heerlijk zoete, volle smaak die heerlijk is met de sappige kip. Samen met wat mediterrane kruiden zet je in een handomdraai een smaakvol gerecht op tafel.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Bestrooi de kippendijfilets met zout en peper en leg ze met de aardappels in een braadslee. Rooster het geheel ca. 15 minuten in de oven.
Bestrooi met het paprikapoeder, een snufje chilivlokken en 1 el olijfolie. Meng het geheel
Scheur de ciabatta in stukken en meng ze met de kip en aardappels. Rooster het geheel nog eens ca. 15 minuten tot het brood goudbruin is en de aardappels en kip gaar zijn.
Meng de azijn met de honing en het paprikavocht. Scheur of snijd de paprikaās in grove stukken. Voeg de dressing, de paprika en de peterselie toe aan de kip en aardappels en meng alles door elkaar. Serveer direct.









