Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Salade met nieuwe aardappels, tuinbonen en chorizo

Salade met nieuwe aardappels, tuinbonen en chorizo

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 2

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Bereiding

  1. 1. Klop 3 el olijfolie, de sherryazijn en de knoflook met een garde in een kom tot een dressing. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.

  2. 2. Kook de aardappels in een pan met ruim kokend water met zout in ca. 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en laat afkoelen. Snijd de aardappels in dikke halve plakken. Meng de aardappels met de tuinbonen. Haal de knoflook uit de dressing en giet de dressing over de aardappels en de tuinbonen.

  3. 3. Verhit 1 tl olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak er de chorizo krokant in. Meng de rucola door de aardappels en verdeel de salade over een grote schaal. Schep de chorizo uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Verdeel de chorizo over de salade en garneer de salade met de manchego.

Per portie: 701 kcal | 37 g koolhydraten | 31 g eiwit | 45 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Janine Ratcliffe en Adam Bush Fotografie: Vinny Whiteman Styling: Morag Farquhar Foodstyling: Myles Williamson

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!