Italiaanse minestrone
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Advertentie
Bereiding
1. Week de bonen 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af, breng de bonen in een pan met ruim water aan de kook en kook ze in 40-50 minuten gaar. Giet af.
2. Verhit 2 el olijfolie in een grote pan op middel hoog vuur en bak er de prei 3-4 minuten in tot hij zacht is. Voeg de bouillon, de winterpeen, de aardappel en de takjes kruiden toe en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan, zet het vuur laag en laat ca. 5 minuten rustig koken.
3. Voeg de pasta toe, roer goed door de bouillon en kook ca. 8 minuten verder tot de pasta bij na gaar is. Voeg de bonen en de kool toe en breng opnieuw aan de kook. Kook de soep nog enkele minuten tot de kool wat geslonken is, maar nog wel een lekkere bite heeft. Breng op smaak met zout en peper.
4. Schenk de soep in kommen en garneer met de parmezaan en een scheutje olijfolie.