Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Vijgenchutney

Uienchutney

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur en 30 minuten bereidingstijdca. 1 u. en 30 min. bereidingstijd

Rode-uienchutney is lekker zowel warm als koud, op een tosti, bij kaas of een stukje vlees. Maak een pot vol, want in de koelkast is je chutney wel 1-2 weken houdbaar.

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen
12

Ingrediënten

Rode-uienchutney is lekker zowel warm als koud, op een tosti, bij kaas of een stukje vlees. Maak een pot vol, want in de koelkast is je chutney wel 1-2 weken houdbaar.

Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en leg er de uien in. Leg een deksel op de pan en fruit de uien ca. 20 minuten. Roer regelmatig door.

  2. Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat het vocht in ca. 1 uur onafgedekt bijna helemaal inkoken tot een kleverige chutney met een diepe donkerrode kleur.

  3. Vul een paar brandschone weckpotten met de chutney en laat helemaal afkoelen. Bewaar de afgekoelde chutney 1-2 weken in de koelkast.

Wat vind jij van dit recept?

4 / 5.0 (35 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!