
Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
30 minuten wachttijd30 min. wachttijd
Wijnmaker François: “Lam met een zuidelijke Rhôneblend, wat een briljante combinatie. Niet voor niets een klassieker! We maken onze rode Galets op basis van syrah, aangevuld met grenache. De syrah kenmerkt zich door donker fruit, peperigheid en structuur, terwij l de grenache zorgt voor rondeur, body en rood fruit. Het gegrilde lamsvlees speelt perfect met deze aspecten. Het rijpe grenachefruit wordt mooi in balans gehouden door het hartige lamsvlees. Het vet van het vlees zorgt bovendien voor mooie afronding van de tannines. Het water loopt ons al in de mond.”
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom en wrijf het vlees ermee in. Dek af met vershoudfolie en laat het vlees ca. 30 minuten marineren in de koelkast.
2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje.
3. Haal het vlees uit de koelkast en verwijder het folie. Verhit een grillpan en bak er de lamskoteletten, afhankelijk van de dikte, 4-6 minuten in tot ze aan de buitenkant goudbruin en vanbinnen nog een beetje rosé zijn.
4. Doe de courgetteslierten in een kom en meng ze met de dressing. Serveer de koteletten met de salade. Garneer met de noten en de geitenkaas en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.










