Bereiding

1. Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar in een kom en wrijf het vlees ermee in. Dek af met vershoudfolie en laat het vlees ca. 30 minuten marineren in de koelkast.

2. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar in een kommetje.

3. Haal het vlees uit de koelkast en verwijder het folie. Verhit een grillpan en bak er de lamskoteletten, afhankelijk van de dikte, 4-6 minuten in tot ze aan de buitenkant goudbruin en vanbinnen nog een beetje rosé zijn.

4. Doe de courgetteslierten in een kom en meng ze met de dressing. Serveer de koteletten met de salade. Garneer met de noten en de geitenkaas en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.

Exclusief voor Foodieslezers: Frans wijnpakket

Om je even in Provençaalse sferen te wanen hoef je niet in de auto te springen. Hoe je dat dan wel doet? Met een goed glas wijn natuurlijk! Haal al drinkend het zonnige Frankrijk naar Nederland met de lekkerste wijnen uit Nîmes. Samen met Les Généreux stelde Foodies een bijzonder wijnpakket samen, met onder meer de Mourgues du Grès Galets Rouges die perfect past bij deze waanzinnige Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade.

Bestel dit pakket met mooie biologische wijnen van Mourgues du Grès en je krijgt de Foodies-uitgave van april cadeau! In deze uitgave vind je de perfecte recepten om te serveren bij de wijn. Loopt het water je al in de mond? Wacht niet te lang, want op = op!

Per portie Provençaalse lamskoteletten met courgettesalade: ca. 771 kcal 33 g eiwit | 67 g vet | 7 g koolhydraten

Receptuur en foodstyling: Jacqueline Sluijter fotografie: Willem van Santen Styling: Femke van Waveren