Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
Calvados-appelgranita

Calvados-appelgranita

  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • ca. 2 uur en 30 minuten wachttijdca. 2 u. en 30 min. wachttijd

Een licht maar ondeugend dessert uit Normandië waar elke herfst dikke appels in de bomen hangen. Serveer de granita met calvados, een brandewijn van appel, of met gewone brandy als je dat in huis hebt. Ook lekker bij een dessertplankje met camembert.

Lees verder onder de advertentie

Ingrediënten

Een licht maar ondeugend dessert uit Normandië waar elke herfst dikke appels in de bomen hangen. Serveer de granita met calvados, een brandewijn van appel, of met gewone brandy als je dat in huis hebt. Ook lekker bij een dessertplankje met camembert.

Bereiding

  1. 1. Leg een ondiepe metalen braadslee in de diepvries. Breng alle ingrediënten, behalve de calvados, in een pan aan de kook. Kook op laag vuur tot de appels uiteenvallen tot moes. Strijk het mengsel door een zeef en druk er zo veel mogelijk sap uit.

  2. 2. Laat het sap afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk het sap in de braadslee. Zet 30-45 minuten in de diepvries of tot de randen beginnen te bevriezen. Schraap het mengsel door met een vork en zet opnieuw in de diepvries. Herhaal het schrapen met regelmatige tussenpauzes (elke 20-30 minuten) tot er een luchtige granita is ontstaan.

  3. 3. Serveer de granita in glazen of kommen en schenk er een beetje calvados overheen.

Per portie: 227 kcal | 53 g koolhydraten | 1 g eiwit | 1 g vet

© Olive Magazine / Immediate Media Receptuur: Felicity Cloake Foto’s: Ant Duncan Styling: Tony Huchinson Foodstyling: Sarah Cook

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!