Lees verder onder de advertentie
Calvados-appelgranita
Eenvoudig
30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
1. Leg een ondiepe metalen braadslee in de diepvries. Breng alle ingrediënten, behalve de calvados, in een pan aan de kook. Kook op laag vuur tot de appels uiteenvallen tot moes. Strijk het mengsel door een zeef en druk er zo veel mogelijk sap uit.
2. Laat het sap afkoelen tot kamertemperatuur. Schenk het sap in de braadslee. Zet 30-45 minuten in de diepvries of tot de randen beginnen te bevriezen. Schraap het mengsel door met een vork en zet opnieuw in de diepvries. Herhaal het schrapen met regelmatige tussenpauzes (elke 20-30 minuten) tot er een luchtige granita is ontstaan.
3. Serveer de granita in glazen of kommen en schenk er een beetje calvados overheen.
Lees verder onder de advertentie