
Paella uit de oven (met chorizo en kip) – Kookvideo
Eenvoudig
15 minuten bereidingstijd15 min. bereidingstijd
45 minuten wachttijd45 min. wachttijd
Met dit recept maak je een variatie op de klassieke paella met chorizo en kip. Dit paella recept is een makkelijkere versie, omdat je de paella in de oven gaart. Ideaal want met deze oven-paella kun je tussendoor andere dingen doen en hoef je niet bij het fornuis te blijven. Gebruik een lage grote pan die zowel in de oven als op het fornuis kan.
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 180°C). Verhit de olijfolie in een ondiepe ovenbestendige braadpan (30 cm Ø) op middelhoog vuur en bak de ui, de chorizo en de kipfilet en bak kort. Voeg daarna de paprika’s en winterpeen met een snuf zout toe en bak ca. 8 minuten in tot de groenten zacht zijn en beginnen te karamelliseren. Voeg de knoflook toe en bak 1 minuut verder.
Voeg de tomatenpuree en de paella-rijst toe en bak al roerend kort verder tot alle rijstkorrels bedekt zijn. Voeg de bouillon, gerookte paprikapoeder en de halfgedroogde tomaten toe, breng op smaak met zout en peper en roer alles goed. Zet de pan ca. 45 minuten in voorverwarmde de oven tot de rijst gaar is en aan de bovenkant knapperig begint te worden.
Verdeel de paella over borden en garneer met de peterselie. Serveer met de citroenpartjes en tabasco naar smaak.









