Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
weekmenu Gevulde zoete aardappel met room en pistache

Gevulde zoete aardappel met room en pistache

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

De gevulde zoete aardappels breng je op smaak met pistache, zure room, granaatappelpitjes en pul biber. Een heerlijke combinatie waar je na elke hap alleen maar meer van wilt!

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

De gevulde zoete aardappels breng je op smaak met pistache, zure room, granaatappelpitjes en pul biber. Een heerlijke combinatie waar je na elke hap alleen maar meer van wilt!
Wist je dat?
Pul biber is een gedroogde en grof gemalen Turkse peper met een milde smaak en fruitige tonen. Je vindt de gedroogde chilivlokken bij de Turkse supermarkt in het kruidenschap.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de zoete aardappels naast elkaar op een bakplaat, bestrijk rondom met de olie en bestrooi met wat zout. Rooster de aardappels 35-40 minuten in de oven tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.

  2. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de pul biber en een flinke snuf zout toe. Haal de pan van het vuur en laat de peper even trekken.

  3. Leg de aardappels op een serveerschaal en snijd ze open maar niet helemaal door. Besprenkel de aardappels met de gesmolten boter en schep in iedere aardappel een flinke eetlepel zure room. Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes en druppel er meer boter overheen.

Per portie: 380 kcal | 32 g koolhydraten | 4 g eiwit | 25 g vet

Wat vind jij van dit recept?

3.2 / 5.0 (6 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!