
Gevulde zoete aardappel met room en pistache
Eenvoudig
ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd
Bereiding
Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de zoete aardappels naast elkaar op een bakplaat, bestrijk rondom met de olie en bestrooi met wat zout. Rooster de aardappels 35-40 minuten in de oven tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.
Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de pul biber en een flinke snuf zout toe. Haal de pan van het vuur en laat de peper even trekken.
Leg de aardappels op een serveerschaal en snijd ze open maar niet helemaal door. Besprenkel de aardappels met de gesmolten boter en schep in iedere aardappel een flinke eetlepel zure room. Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes en druppel er meer boter overheen.