Foodies 04/2024
Mediterraanse smaken
Foodies Mediterraanse smaken
weekmenu Gevulde zoete aardappel met room en pistache

Gevulde zoete aardappel met room en pistache

  • Eenvoudig

  • ca. 1 uur bereidingstijdca. 1 u. bereidingstijd

Advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C). Leg de zoete aardappels naast elkaar op een bakplaat, bestrijk rondom met de olie en bestrooi met wat zout. Rooster de aardappels 35-40 minuten in de oven tot je er makkelijk met een vork in kunt prikken.

  2. Smelt de boter in een kleine pan op middelhoog vuur. Voeg de pul biber en een flinke snuf zout toe. Haal de pan van het vuur en laat de peper even trekken.

  3. Leg de aardappels op een serveerschaal en snijd ze open maar niet helemaal door. Besprenkel de aardappels met de gesmolten boter en schep in iedere aardappel een flinke eetlepel zure room. Bestrooi met de pistachenoten en de granaatappelpitjes en druppel er meer boter overheen.

*Pul biber is een gedroogde en grof gemalen Turkse peper met een milde smaak en fruitige tonen. Je vindt de gedroogde chilivlokken bij de Turkse supermarkt in het kruidenschap.

Per portie: 380 kcal | 32 g koolhydraten | 4 g eiwit | 25 g vet

Iedere week de lekkerste recepten ontvangen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)