
Gegrilde aubergine met venkelsalade en mosterddressing
Eenvoudig
45 minuten bereidingstijd45 min. bereidingstijd
Mosterd is een lekkere smaakmaker in sauzen en dressings, maar je kunt er ook groenten mee bestrijken voor het grillen. Dat maakt deze aubergines lekker zoutig en scherp!
Lees verder onder de advertentie
Bereiding
Steek de barbecue aan of verhit een grillpan op middelhoog vuur. Wrij f de aubergineplakken aan beide zijden in met de dijonmosterd en bedruip met 3 el olijfolie. Gril de plakken aubergine
3-4 minuten per kant tot ze zacht zijn en mooie grillstrepen hebben. Neem de aubergine plakken van de grill en leg ze op een serveerschaal. Bestrijk ze nogmaals met olijfolie.Roer de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Breng op smaak met zout en peper. 3 Meng de venkel, de rozijnen, de pijnboompitten en de granaatappelpitten met de helft van de dressing. Schep de salade in het midden op de aubergine. Druppel de rest van de dressing over de aubergines. Maak af met de peterselie en het venkelgroen. Lekker met platbrood.









