Abonneren
Foodies kerst
De unieke editie van 2025
Cover van
burger met cheese & onion popped chips

Veggie burger met chips

In samenwerking met Food2Smile
  • Eenvoudig

  • 30 minuten bereidingstijd30 min. bereidingstijd

  • 50 minuten wachttijd50 min. wachttijd

Een chippie op z'n tijd is heerlijk! Wist jij dat er ook chips van half soja half aardappel bestaan? Deze popped chips bevatten veel minder vet als normale chips. Heerlijk als losse snack, maar je kunt er nog veel meer mee! Kijk maar:

Lees verder onder de advertentie

Aantal personen: 4

Ingrediënten

Lees verder na de advertentie

Een chippie op z'n tijd is heerlijk! Wist jij dat er ook chips van half soja half aardappel bestaan? Deze popped chips bevatten veel minder vet als normale chips. Heerlijk als losse snack, maar je kunt er nog veel meer mee! Kijk maar:

Bereiding

  1. Doe de champignons, courgette en ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Bak dit vervolgens in de koekenpan voor een paar minuten gaar. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht er veel vocht uitkomen, giet dit dan even af.

  2. Doe vervolgens de noten, amandelmeel, psylliumvezels, kruiden, sojasaus en tomatenpuree in de keukenmachine. Pulseer dit tot een fijn mengsel. Daarna spatel je dit bij de champignons. Laat dit vervolgens voor 15 minuten rusten in de koelkast.

  3. Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Haal vervolgens het mengsel uit de koelkast en maak er 8 ballen van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bollen op. Druk deze fijn tot een burger. Bak de burgers voor 45 minuten in de oven. Keer ze daarna om en bak ze voor nog eens 10 minuten. Naar wens kun je hier een plakje kaas bovenop leggen om mee te smelten.

  4. Maak nu je hamburgerbroodjes. Snij de volkoren bollen door. Vervolgens maak je de laagjes als volgt: Bodem, mayonaisse, ketchup, slablaadjes, 1 veggie burger, tomatenplakjes, uienringen, 1 veggie burger, augurkjes, popped chips, mayonaisse en de bovenkant van het broodje.

Wat vind jij van dit recept?

0 / 5.0 (0 stemmen)
Cover voor

Inspiratie in je mailbox

Wist je dat we wekelijks een nieuwsbrief versturen met de lekkerste recepten, handige kooktips en speciale aanbiedingen? Schrijf je nu in!