Veggie burger met chips
Eenvoudig4 personen30 minuten bereiden50 minuten wachten
Een chippie op z'n tijd is heerlijk! Wist jij dat er ook chips van half soja half aardappel bestaan? Deze popped chips bevatten veel minder vet als normale chips. Heerlijk als losse snack, maar je kunt er nog veel meer mee! Kijk maar:
Ingrediënten
- 250 gram kastanje champignons
- 100 gram courgette
- 50 gram ui
- 65 gram ongebrande ongezouten notenmix
- 50 gram amandelmeel
- 20 gram psylliumvezels
- ½ tl zout
- 1 tl italiaanse kruiden
- 1 tl sojasaus
- 50 gram tomatenpuree
- Voor de topping
- 1 ui in uiringen
- 8 schijfjes augurk
- 2 vleestomaten
- 4 (vegan) kaas plakken
- slablaadjes
- 4 volkoren bollen
- 25 g popped chips Salt & Pepper
- 2 el suikervrije mayonaisse
Kook mee!Deel je tasty foto’s van dit recept via Instagram of Facebook met #iamfoodies!
Bereiding
- Doe de champignons, courgette en ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Bak dit vervolgens in de koekenpan voor een paar minuten gaar. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht er veel vocht uitkomen, giet dit dan even af.
- Doe vervolgens de noten, amandelmeel, psylliumvezels, kruiden, sojasaus en tomatenpuree in de keukenmachine. Pulseer dit tot een fijn mengsel. Daarna spatel je dit bij de champignons. Laat dit vervolgens voor 15 minuten rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Haal vervolgens het mengsel uit de koelkast en maak er 8 ballen van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bollen op. Druk deze fijn tot een burger. Bak de burgers voor 45 minuten in de oven. Keer ze daarna om en bak ze voor nog eens 10 minuten. Naar wens kun je hier een plakje kaas bovenop leggen om mee te smelten.
- Maak nu je hamburgerbroodjes. Snij de volkoren bollen door. Vervolgens maak je de laagjes als volgt: Bodem, mayonaisse, ketchup, slablaadjes, 1 veggie burger, tomatenplakjes, uienringen, 1 veggie burger, augurkjes, popped chips, mayonaisse en de bovenkant van het broodje.