Bereiding

  1. Doe de champignons, courgette en ui in een keukenmachine en hak dit fijn. Bak dit vervolgens in de koekenpan voor een paar minuten gaar. Laat daarna afkoelen tot kamertemperatuur. Mocht er veel vocht uitkomen, giet dit dan even af.
  2. Doe vervolgens de noten, amandelmeel, psylliumvezels, kruiden, sojasaus en tomatenpuree in de keukenmachine. Pulseer dit tot een fijn mengsel. Daarna spatel je dit bij de champignons. Laat dit vervolgens voor 15 minuten rusten in de koelkast.
  3. Verwarm de oven voor op 165 graden hete lucht. Haal vervolgens het mengsel uit de koelkast en maak er 8 ballen van. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hier de bollen op. Druk deze fijn tot een burger. Bak de burgers voor 45 minuten in de oven. Keer ze daarna om en bak ze voor nog eens 10 minuten. Naar wens kun je hier een plakje kaas bovenop leggen om mee te smelten.
  4. Maak nu je hamburgerbroodjes. Snij de volkoren bollen door. Vervolgens maak je de laagjes als volgt: Bodem, mayonaisse, ketchup, slablaadjes, 1 veggie burger, tomatenplakjes, uienringen, 1 veggie burger, augurkjes, popped chips, mayonaisse en de bovenkant van het broodje.